Acta Publica i media

Flera medier återger Acta Publicas rapport om Sveriges sämsta läkare. Nyhetsbyrån TT, Göteborgsposten och Läkartidningen är bara några exempel.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from lakartidningen

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
lakartidningen.se/aktuellt/nyhet...

Nazister och huliganer. HD kartlägger Röglesupportrar med hjälp av Acta Publica.

Acta Publica bistår vid en kartläggning av knarkhandeln i Ulricehamn.

På uppdrag av Expressen har Acta Publica granskat brottsligheten hos cirka 26 000 kandidater i årets kyrkoval.

Gängbrottsutredningen föreslår i betänkandet ”Skärpta straff för brott i kriminella nätverk” omfattande straffskärpningar efter analyser av källmaterial från bland annat BRÅ, Polismyndigheten och Acta Publica.

Allt fler våldtäktsåtalade skyller på sexsomni. Tidningen Göteborgs-Posten analyserar brottmålsdata i Acta Publicas arkiv.

Efter Acta Publicas rapport Förebilderna kräver flera riksdagspartier kräver att systemet med lekmannaövervakare ses över.

Vem som helst kan starta ett skyddat boende. Inga tillstånd krävs. Hem och Hyra använder Acta Publica för att granska miljardbranschen som ska ge skydd åt hotade kvinnor och barn.

58 mördade kvinnor – ingen hade kontaktförbud. Dagens Nyheter använder Acta Publica för att granska nyttan av verktyget som är centralt i regeringens lagförslag.

I Tranås har narkotika gått om alkohol som orsak till rattfylleri. Tranås Tidning granskar lokalt filtrerad rättsdata från Acta Publica.

Sydsvenska Dagbladet refererar till Acta Publicas kartläggning av kriminella släktnätverk.

Göteborgs-Posten använder Acta Publicas rättsarkiv för att undersöka mål med kopplingar till Metoo.

Vestmanlands Läns Tidning, VLT, använder data från Acta Publica för att granska förtroendevalda politikers resultat på högskoleprovet.

Hem & Hyra granskar tillämpningen av nya folkbokföringslagen. I researcharbetet användes Acta Publicas databaser.

Tranås Tidning använder Acta Publicas databaser för att kartlägga lokal narkotikabrottslighet.

Sveriges Radio Medierna intervjuar juristen Per Hagström om Acta Publicas rapport Offentlighetsprincipen 2020.

Flera omsorgsbolag med starka extremistkopplingar tömdes på pengar med osanna fakturor. Luleå kommun hann göra affärer med ett av dem. Norrländska Socialdemokraten refererar till Acta Publicas rapport Affärerna med islamistiska extremister i en granskning.

Tidningsutgivarna tipsar medlemsföretagen om rapporten Offentlighetsprincipen 2020.

Rapporten Möjliggörarna granskar 756 huvudsakligen ostraffade individer vars affärer är en förutsättning för organiserad brottslighet. Expressen rapporterar.

Sverigedemokraterna refererar till Acta Publicas rapport om kriminella släktnätverk och kräver näringsförbud för gängkriminella.

Dagens Industri refererar till Acta Publicas rapport Klanerna i en intervju med Johan Olsson, ny chef för Polisens nationella operativa avdelning.

Tidningen Expressen återger Acta Publicas sammanställning av kriminella släktnäterk.

Acta Publicas vd Matti Larsson intervjuas i Sundsvalls Tidning med anledning av rapporten Högskoleprovet.

I en rapport har Acta Publica granskat 1,6 miljoner svenskars provresultat och relaterat dessa till andra livsparametrar i bolagets unika databaser. Flera medier återger.

Acta Publica granskar 25 000 folkvaldas resultat på högskoleprovet. Folkbladet är ett av flera medier som återger resultaten.

Radikala islamister får arbete på myndigheter som Kriminalvården, Statens Institutionsstyrelse, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Expressen hänvisar till Acta Publicas kartläggning av 550 extrema islamister.

I rapporten Islamisterna granskar Acta Publica radikala islamister som arbetar på svenska myndigheter. Gefle Dagblad följer upp rapporten lokalt.

Radikala islamister är skyldiga staten mångmiljonbelopp. SVT Gävleborg refererar till en undersökning av Acta Publica.

Radikala islamister gör affärer för miljardbelopp med svenska myndigheter. DN rapporterar utifrån Acta Publicas rapport Islamisterna.

Den 9 maj 2020 blev mc-klubben Chamacos MC i Örebro patchade som en ”Local Division” inom RGF under en ceremoni hos Kvillebäcken MC i Göteborg. Acta Publicas vd Matti Larsson intervjuas av Nerikes Allehanda.

Nerikes Allehanda kartlägger gängkrig i Örebro. Acta Publicas vd Matti Larsson intervjuas.

Researchansvarig Mikael Ekman deltar i årets digitala Pride för att berätta om Acta Publicas granskning av sexualpolitiken i landets 290 kommuner.

Acta Publica har på uppdrag av RFSU kartlagt den lokala sexualpolitiken i landets 290 kommuner. I en debattartikel i Aftonbladet redogör förbundsordförande Hans Linde för några av rönen.

Flera faktorer talar emot att våldsspiralen kommer att öka i konflikten med No Surrender, säger Matti Larsson, vd för Acta Publica, i en SVT-intervju.

Acta Publicas vd Matti Larsson förutspår i en intervju att No Surrender inom kort kommer att hänga av västarna.

Acta Publica kan inom ramen för pågående underrättelseinhämtning konstatera att en ledare för No Surrender har mördats i Örebro.

SVT refererar till Acta Publicas rapport om No Surrender i rapporteringen av ett uppmärksammat bombdåd i Lindköping.

Antalet kokaindomar i Borås har mångdubblats på bara fem år. Med data från Acta Publica beskriver Borås Tidning i en artikelserie och en minidokumentär utvecklingen.

Sedan 2015 har 104 svenskar, varav 4 kvinnor, hämtats av polis till tvångstestning efter misstanke om allmänfarlig sjukdom. Acta Publica användes för att ta fram data.

Ett år efter den nya samtyckeslagen har bara sex män dömts i tingsrätten för den nya rubriceringen oaktsam våldtäkt. I Västmanland åtalades två män som båda gick fria, rapporterar Västerås Tidning.

Hela Hälsingland kartlägger förekomst av kokain i regionen med hjälp av Acta Publica.

Flera assistansföretag drivs av personer som dömts för grova brott som narkotikabrott, bedrägerier och sexköp. Det visar en kartläggning i Acta Publica av 900 bolag med tillstånd av IVO för verksamheten.

SVT Nyheter avslöjar att 100-tals barn farit illa – trots att socialtjänsterna haft kännedom om missförhållanden. Acta Publicas arkiv användes i granskningen.

Tidningen Allehanda använder Acta Publicas arkiv för att kartlägga bilförare som smiter från broavgifterna.

Inför valet är Gefle Dagblad ett av många medier som använder Acta Publica för att granska kandidaternas vandel.

Kriminella använder bitcoin för narkotikahandel och penningtvätt. Dagens Industri granskar transaktionerna utifrån domar i Acta Publicas rättsarkiv.

Diagnosen ME/CFS, kroniskt trötthetssyndrom, ökar kraftigt och leder till långa sjukskrivningsperioder för allt fler. Svenska Dagbladet använder Acta Publica för att granska den gåtfulla sjukdomen.

Borås Tidningar har använt Acta Publica för att kartlägga samtliga sexbrott i Sjuhärad sedan år 2007. Betallänk.

Allt fler våldsbrottsåtalade hävdar nödvärn. Det visar Sveriges Radios sammanställning av rättsdata från Acta Publica.

Efter en läcka från Islamiska Statens säkerhetstjänst fick SVT:s Uppdrag granskning tillgång till 4 000 namn på europeiska islamister. Med hjälp av Acta Publica gjorde den undersökande redaktionen en omfattande kartläggning av de svenska extremisterna.

Sveriges Radio-programmet I lagens namn har granskat frågan om stöd till vittnen. Med hjälp av Acta Publicas domsregister har cirka 300 fall av mened undersökts i landets tingsrätter och hovrätter.