Mikael Ekman

Mikael Ekman

Mikael Ekman tillträder som tf VD för arkiv- och researchbolaget Acta Publica. Ekman har mer än 20 års erfarenhet av arbete med research och källkritik, inte minst inom polis- och rättsväsendet, och är tjänstledig från tjänsten som ansvarig för samhällsprogrammen på produktionsbolaget Jarowskij.

– Jag ska i första hand leda arbetet under fas två i vår långsiktiga satsning på expansion. Nu gäller det att utveckla våra befintliga tjänster och även att bredda vårt underlag med helt nya infallsvinklar på sökmotorer, berättar Mikael Ekman.

Acta Publica grundades 2016 genom en sammanslagning av Nyhetsbyrån Sirens arkivverksamhet och Piscatus. De flesta stora nyhetsorganisationer, professionella researchbolag och rekryteringsföretag har tecknat avtal. Efter det första årets tunga investeringar ser framtiden ljus ut.

Christian Tamker, avgående VD, har drivit bolaget det första året och är nöjd med sin insats.

– Det har varit en tuff tid, men bolaget är nu där jag ville att det skulle vara. Acta Publica kommer under 2017 att omsätta över 6 miljoner kronor och redovisa goda marginaler. Det är med stolthet jag nu lämnar över och går vidare i min karriär.

Samtidigt med VD-bytet övertar Sirens VD Matti Larsson ordförandeklubban i bolaget från Robert Aschberg, som kvarstår i styrelsen som ledamot.

Acta Publica

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna om Acta Publica AB.

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!