Foto: David Lagerlöf

Foto: David Lagerlöf

Christian Tamker tillträder som verkställande direktör i arkivtjänsten Acta Publica.

Christian Tamker kommer närmast från ett arbete som Customer Development Manager på Retriever och har tidigare arbetat med försäljning och affärsutveckling på Affärsdata, Svenska Market Manager Partner AB och Confidence.

– Det här är en stor utmaning. Jag var med i uppstarten av produkten Business på Retriever och kunde även följa Allabolag.se växa från sin första besökare till att bli en succé. Att kunna vara delaktig från uppstart av en ny produkt är något jag älskar, säger VD Christian Tamker.

Acta Publica är en sammanslagning av Nyhetsbyrån Sirens och Piscatus arkivtjänster. Redan från starten tillhandahåller bolaget fler arkiverade myndighetsdokument än någon annan kommersiell aktör.

– Målet är att bli ännu större och kunna erbjuda ännu bättre tjänster, berättar projektledare Mikael Ekman. Nu tittar vi på ett projekt med retroaktiv skanning av domar tillbaka till 70-talet.

– Från Sirens sida är vi mycket nöjda med rekryteringen. Vi är helt trygga med att han kommer att förvalta våra arkiv på bästa sätt, säger Sirens VD Matti Larsson.

Acta Publica

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna om Acta Publica AB.

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!