My Vingren. Foto: David Lagerlöf

My Vingren. Foto: David Lagerlöf

Acta Publicas medarbetare My Vingren har fått utmärkelsen ”årets kvinnohjärta” av Sollentuna kvinnojour.

My Vingren är prisbelönt journalist och researcher och har frilansat för Acta Publica sedan i november. Hon mottog utmärkelsen i samband med Sollentuna kvinnojours årsmöte på tisdagen.

Motiveringen lyder: ”Som en verklighetens Lisbet Salander infiltrerar hon och avslöjar de män som på nätet gömmer sig bakom identiteter där de känner sig fria att utnyttja flickor och sprida hat. Med nitisk noggrannhet kartlägger hon dessa män och bringar dem upp i strålkastarljuset där hon drar av dem masken.”

– Jag blev väldigt glad när jag fick höra motiveringen. Just kvinnojourernas arbete är något jag brinner starkt för, därför det känns det särskilt hedrande, säger My Vingren.

”Årets kvinnohjärta” delades i år ut för åttonde gången och syftet är att uppmärksamma insatser för utsatta kvinnor.

My Vingren har även tidigare uppmärksammats för sin journalistik och research. Tillsammans med Expressen fick hon 2014 Grävande Journalisters pris Guldspaden för avslöjandet kring det anonyma hatet på internet. Samma år blev hon nominerad till Stora Journalistpriset.

Hos Acta Publica jobbar hon bland annat med bakgrundskontroller. En bakgrundskontroll kan hjälpa företag och organisationer att rekrytera rätt person eller skapa trygghet i affärsöverenskommelser. Men My Vingrens jobb kan också handla om att skydda enskilda individer.

– Det kan vara till exempel säkerhetsbedömningar av män på uppdrag av kvinnojourer. Vi kan ge underlag som gör att de kan bedöma vilka insatser som behövs för att skydda en kvinna som hotats.

Acta Publica ger kraftiga rabatter på just bakgrundskontroller till ideella organisationer som kommer i kontakt med våldsutsatta kvinnor.

Acta Publica

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna om Acta Publica AB.

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!